Home Telephone Location
logo

Lait House

Residential

The site is set along the seafront in Blackrock village. The design for the house centred around the breathtaking view to the North East. From the begining the clients required a space where one could step outside onto a balcony, sit and enjoy the view of the sea and mountains. The living space would be accomodated on the ground floor with large areas of glazing looking out over the garden and beyond. The bedrooms were placed above along with the viewing balcony. A wall extending from the south entrance creates a protected garden with evening sunshine. A very clear and legible plan assisted the clients in carrying out a self build. The drawings provided by us were clear enough that very few construction queries occurred while the work was being carried out. 

  • Location: Blackrock, Co. Louth
  • Construction Contract Value: Confidential
  • Key Dates: Completed 2008
  • Project Manager/Architect: van Dijk International
Back